12 گیاه دارویی قابل کاشت در خانه

باغچه ای از گیاهان شفابخش

استفاده از گیاهان به دلیل خواص درمانی شان از گذشته متداول بوده است. این روزها هم گیاهان دارویی طرفداران زیادی دارند و برای مواردی مانند التیام جوش، رفع خارش، کاهش سوءهاضمه، رفع اضطراب و درمان افسردگی به کار می روند. شما هم می توانید باغچه ای پر از گیاهان شفابخش داشته باشید و گیاهان دارویی مورد نیازتان را در باغچه خانه یا آپارتمان تان بکارید و با مشورت یک متخصص گیاهان دارویی از چای و دمنوش هایی استفاده کنید که دردهایتان را تسکین دهد و سلامت را برایتان به ارمغان بیاورد. در اینجا چند نمونه از این گل ها و گیاهان را به شما معرفی می کنیم.

گل محمدی

4-6.jpg

 

گل محمدی را که یکی از گل های زیبا ، خوشبو و پرطرفدار است، بهتر است به صورت گلدانی تهیه کرده و در باغچه بکارید.

برای استفاده از خاصیت ضد اضطراب و ملین این گیاه می توانید گلبرگ های آن را به صورت تازه یا خشک شده به صورت دم کرده یا همراه غذا مصرف کنید.

گل همیشه بهار

 

gol-hamishe-bahar.jpg

 این گیاه که در تابستان گل های زرد و نارنجی می دهد، به وسیله کاشت بذر تکثیر می شود. همیشه بهار را می توان در هر نوع خاک باغچه با زهکش مناسب کاشت. البته بهتر است آن را در قسمت های آفتابگیر باغچه بکارید چون به نور و آب مناسبی نیاز دارد.
گل ها و سرشاخه های گلدار همیشه بهار در درمان جوش، ترک و التهاب های پوستی موثر است. برای این منظور عصاره گل همیشه بهار به شکل خارجی در موضع استفاده می شود.
 

مریم گلی

 

big508.jpg

بذر مریم گلی را می توانید اوایل بهار در باغچه بکارید و باغچه ای همیشه سبز داشته باشید. این گیاه که در بهار گل های آبی و بنفش رنگ می دهد در درمان التهاب دهان و گلو موثر است. برای این منظور کافی است برگ های تازه سرشاخه ها را بچینید و به صورت دمنوش استفاده کنید.
 

گل بابونه

 

Tanacetum Parthenium989.jpg

این گیاه با گل های سفید را نیز می توانید به راحتی از طریق بذر در باغچه خانه بکارید. گل بابونه در درمان سوءهاضمه، اضطراب و التهابات پوستی موثر است. برای تهیه دمنوش و مرهم از سرگل این گیاه استفاده می شود.

 

آویشن

 

Thymus_sp_4.jpg

آویشن هم از گیاهان مفیدی است که به راحتی می توانید در باغچه یا گلدان بکارید. این گیاه ضد سرفه، برطرف کننده خلط، ضد عفونی کننده و در درمان سوءهاضمه موثر است. ماده فعال تیمول در آویشن یک ضدعفونی کننده قوی است. برگ های این گیاه علاوه بر اینکه به صورت دمنوش مورد استفاده قرار می گیرند به عنوان ادویه نیز در تهیه غذا کاربرد دارد.
 

گل راعی

 

1011-1.jpg

گل راعی یا چای کوهی را نیز می توانید در باغچه بکارید. با کاشت این گل علاوه بر اینکه گل های زرد زیبایی در باغچه خانه خواهید داشت می توانید برگ و گل های آن را دم کنید و از خاصیت درمان آن در تسکین درد، درمان افسردگی، رفع اضطراب، آرامبخشی و تقویت اعصاب بهره ببرید.

 

اسطوخودوس

 

Lavender01.jpg

اسطوخودوس که از خانواده نعناع و به شکل بوته است اوایل تا اواسط تابستان گل می دهد. اسطوخودوس را باید در محلی آفتابگیر بکارید و کم آبیاری کنید چون پر آبی، آن را خراب می کند. دم کرده گل و برگ آن خواص درمانی دارد و ضد نفخ، ضد عفونی کننده و ضد اسپاسم است.
 

گل ختمی

 

Adonis-pink-miljo.jpg

ختمی با برگ های پهن وگل های صورتی رنگش زیبایی خاصی به باغچه می بخشد. بذر این گیاه را می توانید در باغچه بکارید و از خاصیت ضد سرفه ، ضد عفونی کننده، ضد التهاب و ملین گل های آن استفاده کنید.

 

سنبل الطیب

 

valeriana.jpg

این گیاه با ساقه های کشیده و بلند در اواخر بهار گل های زرد، صورتی یا سفید می دهد. ریشه این گیاه خاصیت های درمانی دارد و ضدعفونی کننده، کاهش دهنده فشار خون، ضد سرطان و مهم تر از همه آرامبخش است. می توان 3 تا 5 گرم پودر ریشه سنبل الطیب را در یک لیوان آب جوش دم کرد و به عنوان آرامبخش نیم ساعت قبل از خواب مصرف کرد.

گل بنفشه سه رنگ

 

Viola tricolor .jpg

این گیاه که با گل های زیبایش در بهار و تابستان زینت بخش باغچه شما خواهد بود به وسیله بذرکاری در اوایل تابستان و انتقال نشاها به محل اصلی در پاییز یا با تقسیم بوته در اواسط تابستان تکثیر می شود.
گل بنفشه به آب و نور متوسط نیاز دارد . دم کرده آن نیز خواص درمانی دارد و مدر، ملین قوی و ضد التهاب مخاط دستگاه تنفسی است.

سرخارگل

echinaceashutterstock_205079890768x576.jpg

سرخارگل یا اکیناسه، گیاهی بوته ای و از خانواده کاسنی است. این گیاه در هر نوع خاک باغچه می روید، 3 بار در هفته به آبیاری نیاز دارد و اواسط تابستان گل های ارغوانی می دهد. دم کرده یا جوشانده ریشه آن خواص درمانی دارد و ضدعفونی کننده، ضد التهاب، بازکننده عروق و تقویت کننده سیستم ایمنی است. البته در دوران بارداری و شیردهی نباید از آن استفاده شود.

 

اکلیل کوهی

رزماری-2.jpg

اکلیل کوهی یا رزماری درختچه ای کوتاه، پر شاخ و برگ با گل های بنفش و آبی است که به صورت گلدانی به فروش می رسد. این گیاه از طریق قلمه های ساقه تکثیر می شود. اگر اکلیل کوهی را در باغچه بکارید باغچه ای همیشه سبز خواهید داشت.
گل ها و برگ های آن نیز مصرف دارویی دارند. از سرشاخه های جوان این گیاه برای تولید داروهای ضدروماتیسم استفاده می شود. دم کرده برگ های آن خاصیت ضداضطراب دارد و از برگ های خشک شده آن به صورت ادویه در تهیه غذا استفاده می شود.
 
 
 
 

دیدگاه‌ها

باسلام‌وتشکر‌ازراهنمایی‌های‌مفیدشما‌مویدباشیدانشاالله

از مطالب آموزشی و خوبتون ممنون

افزودن دیدگاه جدید